On olemassa kahdenlaisia ihmisiä: Paskiaisia ja Hyviä ihmisiä.

Paskiaisen tunnistaa siitä, ettei sitä kiinnosta vähääkään muiden mielipiteet tai tunteet. Se ei jaksa kiinnostua muiden ihmisten sanomisista tai tekemisistä, sen fokuksessa on vain sen oma elämä. Paskiainen korostaa oman elämänsä merkityksellisyyttä ja antaa muiden ymmärtää tämän. Paskiainen ei välitä muista. Paskiainen hakeutuu usein johtotehtäviin, joskin usein tämä on myös se tyyppi työyhteisössäsi, jolla on pomottava asenne. Paskiainen pitää pariutumisesta, perheessähän se pääsee pomottamaan perheenjäseniään. Kyllä, Paskiaisen tehtävä on lisääntyä. Paskiainen tunnetaan myös nimillä Kusipää ja Mulkku.

Hyvät ihmiset, muista välittävät, ystävälliset, tunteella elävät, yhteisen hyvän eteen puurtavat ihmiset. Sydämelliset herkkikset, joille toisten ihmisten hyvinvointi merkitsee myös omaa hyvää oloa. Hyvä ihminen haluaa tulla kuulluksi yhteisössään sillä se edistää kaikkien asiaa. Hyvä ihminen yrittää saada lappuja pois Paskiasten silmiltä, auttaa heitä näkemään elämän tarkoituksen. Hyvä ihminen tulee usein tallotuksi, sillä hän on se hiljainen ajattelija joka etsii muista yhteyttä solutasolla.

Moni meistä kokee olevansa näiden kahden ihmistyypin välimuotoja. Osa varmasti onkin. Usein toinen näistä piirteistä on kuitenkin se hallitseva, jota kautta elämän hahmottaminen on selkeämpää. Eikä toinen piirre kai ole toista parempi? Pieni itsekkyys auttaa ihmistä pysymään hengissä, eikä täällä kukaan selviä yksin.

IMG_1019-normal.jpg