Mitäs? Vapaapäivä ja aurinko näyttäytyy ensimmäistä kertaa viikkoihin. Söin paahdettua perunarieskaa ja join kupillisen ensiluokkaisen laadukasta tummaa kahvia, katselin viikolla tulleen Masterchefin "nauhalta" ja nyt hengitän hyvää ilmaa keuhkoihin.

Hurjaa, mistä hyvä olo syntyy. Mulle tärkeintä on pitää ajatukset yksinkertaisina, etten alkaisi miettimään liikaa asioita, joita haluan vapaapäivänäni tehdä enkä sinkoilisi hulluna asiasta toiseen. Pieniä asioita, yksi kerrallaan. Ei mitään elämää suurempaa, vain kuppi hyvää kahvia.

Työpaikan vaihtamisella oli ihan käänteentekevä vaikutus mun oloon. Monimutkainen muuttui yksinkertaiseksi, yksinäisyys ihmisten kohtaamiseksi. Uupumus energiaksi, toivottomuus osaamiseksi. Ehkä löysin alan, jonka tunnen omemmaksi, vaikka edellisessä duunissa sanottiinkin, että sovin siihen täydellisesti. Uusi työ on askel tulevaisuuteen ja muutos vaikuttaa onnistuneen.

Uusi työni on vuorotyötä, iltoja ja viikonloppuja. Niin mun juttu! Nyt tuntuu siltä, että mulle jää enemmän omaa aikaa kuin kahdeksasta neljään -työssä. Uni on ainakin jollain tasolla tullut takaisin, en herää kylmään hikeen miettimään tulevaa päivää, tai murehtimaan mennyttä. En ainakaan kauhean usein.

Viimeiset kolme vuotta ovat olleet vaikeasta liemestä toiseen hyppäämistä, koko ajan uusia tilanteita ja omilla epämukavuusalueillani pomppimista. On totta, että kaikki kokemukset ovat kasvattaneet minua sietämään uusia tilanteita ja ihmisiä ihan eri tavalla kuin ennen, en enää säikähdä kaikkea uutta. Rohkeutta on tullut lisää.

Seuraava askel on asuntolaina. Pelottava, iso, vastuullinen kasa rahaa joka mahdollistaa ne pienet asiat, joita elämäksi kutsutaan. Tulta päin!

IMG_1050.jpg
Love on wheels