Näin on kohta lomailtu pari viikkoa. Olen tuulettanu päätäni, ollut tekemättä mitään, tehnyt kaikenlaista mikä arkikiireiden takia työssä käydessä on jäänyt tekemättä, nauttinut, nauttinut. Aika jees :)

Viime päivinä olen kiristänyt tahtia, tehnyt enemmän asioita kuin muina päivinä yhteensä, ottanut haltuun tulevaisuutta ja keskittynyt vahvasti tähän hetkeen mindfulnessin avulla. Uskon vahvasti edelleen, että edessä on positiivinen muutos; työpaikan vaihdos, joka mahdollistaa muunkin muutoksen elämässäni.

Jostain mielen syövereistä hyökkää todella aggressiivisesti Paskapeikko, joka latistaa itsetuntoani, syyllistää ja tuomitsee kaikki tekoni, haukkuu tyhmäksi, saamattomaksi, lihavaksi ja rumaksi. Paskamainen paskapeikko, masennukseksikin kutsuttu kumppani. Se on kurja kaveri, enkä kaipaa sitä elämääni. Loman aikana olen tajunnut, että Paskapeikko on oman mieleni aikaansaannoksia, ja vain minä saan sen kutistettua siedettäviin mittasuhteisiin. Se on niinkuin se Black Dog siinä masennusvideossa, joka pyöri vähän aikaa sitten kaikissa medioissa (linkki videoon löytyy tästäkin blogista).

Silmäni aukesivat entisestään eilistä Docventures-dokkaria katsoessani. Bill Hicksin lohdullinen ajatus siitä, että eipä oteta tätä nyt liian vakavasti - se lohdutti. Kiitos, Bill. Ihanaa.

“The world is like a ride in an amusement park,
and when you choose to go on it you think it's real because that's how powerful our minds are.
The ride goes up and down, around and around, it has thrills and chills, and it's very brightly colored,
and it's very loud, and it's fun for a while. Many people have been on the ride a long time,
and they begin to wonder, "Hey, is this real, or is this just a ride?"
And other people have remembered, and they come back to us and say,
"Hey, don't worry; don't be afraid, ever, because this is just a ride." And we … kill those people.
"Shut him up! I've got a lot invested in this ride, shut him up! Look at my furrows of worry,
look at my big bank account, and my family. This has to be real."
It's just a ride.

IMG_1081-normal.jpg